Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка техника влезе в коритото на Стряма край Трилистник

| обновено на 20.03.23 в 13:39

Два верижни багера и един булдозер започнаха почистването на коритото на река Стряма при село Трилистник. Една от машините е на "Напоителни системи"- Пловдив, а другите две са  от клоновете на дружеството в Сливен и в Пазарджик. 

Очаква се работата им да продължи месец, каза пред Радио Пловдив главният инженер на пловдивското предприятие инж. Никола Кърнолски, който е на обекта. 

Ще бъде отстранена саморасла растителност в участък от 1,3 км около моста край селото. 

Липсата на тежка техника  се изтъкна  като причина за забавеното половин година след бедствието почистване на реката и командироването на техника към Пловдив.

По думите на инж. Карнолски добре би било да имат още два багера и да се работи едновременно по двата бряга на реката. Дружеството непрекъснато търси начин да получи допълнителни машини, но безуспешна на този етап.

Началото бе договорено миналата седмица с посредничеството на областната администрация и страртира ден след като жителите на селото проведоха протест заради опасенията, че Стряма пак ще скъса диги и ще ги наводни.

Не може да се предвиди колко дървесна маса ще се извади от реката. По- едрите дървета ще са на разположение на общината, а храстите ще се нарежат и депонират.

По публикацията работи: Неда Велкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия