Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново стрелба в Луисвил, щата Кентъки, двама загинали и четирима ранени

Охранител стои близо до импровизиран мемориал след масовата стрелба в Старата национална банка в центъра на Луисвил, Кентъки, САЩ, 11 април 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души са загинали и четирима са били ранени, след като неизвестно лице стреля по стотици хора, събрали се в парк в Луисвил, в американския щат Кентъки, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на полицията.

Органите на реда са били извикана около 21 ч. снощи в парка Чикасо. По време на стрелбата, при която са пострадали най-малко шестима души, в парка е имало стотици хора, по данни на заместник-началника на луисвилската полиция Пол Хъмфри. И двамата загинали са пълнолетни мъже, но самоличността им не се съобщава. Сред пострадалите има една жена и трима мъже, всичките пълнолетни. Един от ранените вече е изписан от болницата, един е в критично, но стабилно състояние.

Засега няма задържани и полицията призовава всички, които имат информация по случая, да се свържат с властите.

"Засега нямаме никакви свидетели", заяви Хъмфри.

"Това беше неописуема седмица на трагедии за нашия град", заяви кметът Крейг Грийнбърг на мястото на трагедията снощи. Той визираше нападение в понеделник, при което въоръжен с огнестрелно оръжие човек застреля петима служители на луисвилска банка, като излъчваше случващото се на живо в Инстаграм.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна