Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатите за номинация на републиканците за президентската надпревара в САЩ се увеличават

Снимка: Алами/Ройтерс

За президентските избори през 2024 г. при републиканците и радиоводещият Лари Елдър обяви, че е готов  да се включи  в надпреварата, а своята подкрепа за бившия американски президент Доналд Тръмп заяви  и  съпартиецът му  Майкъл Уолц от щата Флорида.

Към обявените до сега кандидатури на  Доналд Тръмп, на  бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли,  на предприемача Вивек Рамасвами и бившия губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън , сега  се прибавя и още една кандидатурата - тази на 70-годишния радиоводещ Лари Елдър, който обяви намерението си  за включване  в изборите по време на  участие в ТВ предаване на  Fox News с водещ Тъкър Карлсън.

Подкрепата за бившия американски президент Доналд Тръмп обаче  продължава  да нараства. И  републиканецът Майкъл Уолц заяви, че е за номинацията на  Доналд Тръмп за изборите през 2024 г.

Уолц представлява района, който е бил на Рон Десантис  преди да бъде избран за губернатор през 2018 г. Така  Доналд Тръмп  вече има  на своя страна най-малко половината от 20-те републиканци от Камарата на представителите  във  Флорида.

Досега единствено Лоръл Лий от Конгреса на щата е за Рон Десантис, оставайки  лоялен към началника си, за който е работил. Всъщност считаният за най-сериозен съперник на Доналд Тръмп - Рон  Десантис все още не  е стартирал официално президентската си  кампания, но очакванията са, че той ще го направи  в края на май или юни. Според социологическите проучвания обаче подкрепата за Десантис намалява, докато тази за Доналд Тръмп се покачва.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени