Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокатите на Хънтър Байдън ще се срещнат с прокурори в Делауеър, за да обсъдят разследването срещу него

Снимка: iStock

Адвокатите на Хънтър Байдън, син на американският президент Джо Байдън, вероятно ще се срещнат следващата седмица с федералните прокурори в Делауеър, за да обсъдят състоянието на наказателно разследване срещу него.

Според неназовани източници Федералните прокурори обмислят да повдигнат обвинение към Хънтър Байдън в три данъчни престъпления и обвинение, свързано с покупка на оръжие. Решението за това обаче колко и какви точно обвинения да има ще бъде взето от държавния прокурора за Делауер Дейвид Вайс, който беше назначен от президента Доналд Тръмп и задържан от администрацията на Байдън да продължи разследването.

Федералното разследване на Хънтър Байдън започна през 2018 г Тогава вниманието беше насочено към международният бизнес на Хънтър, проверка на доходите му и твърдение за невярна информация по време на покупка на оръжие. В тази връзка от Службата за вътрешни приходи на Федералното правителство и следователите казват, че са приключили работата си още преди година, но въпреки това делото се бави.



По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна