Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емблематичният водещ и коментатор Тъкър Карлсън вече не е част от екипа на "Фокс Нюз"

Мейджъри Тейлър Грийн, представител в Конгреса от Републиканската партия, Тъкър Карлсън (в центъра) и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп гледат състезание по голф, архив , 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Емблематичният водещ на американската телевизия "Фокс Нюз" Тъкър Карлсън, чието име беше замесено в огромния скандал с фирмата, осигуряваща машините за гласуване на изборите в САЩ – "Доминион Воутинг Системс" (Dominion Voting Systems), вече не е част от екипа на медията. 

Новината за раздялата на Тъкър Карлсън с "Фокс Нюз" дойде като гръм от ясно небе за американските медии, защото досега нямаше никакви индикации за това. В лаконично съобщение от "Фокс Нюз" благодариха на Карлсън за службата му като водещ, а преди това и като сътрудник на медията.

В продължение на дълги години Тъкър Карлсън беше част от екипа на телевизията, а от 2016 година насам водеше Вечерното шоу на "Фокс Нюз", като го превърна в най-гледаното публицистично предаване в САЩ, със средна дневна аудитория от над 3,7 милиона зрители.

В САЩ Тъкър Карлсън е възприеман като водещ с крайно десни възгледи, харесван предимно от консервативните избиратели, въпреки че в началото на кариерата си е работил в медии като CNN и NBC и е бил със симпатии към Демократическата партия.

От медията не изтъкват причината за раздялата с емблематичния водещ, но коментатори смятат, че тя е свързана с огромното обезщетение от близо 800 милиона долара, което телевизия "Фокс Нюз" плати на компанията Dominion Voting Systems, осигуряваща машинното гласуване в САЩ, за да предотврати съдебен иск за клевета, свързан с твърдения за фалшифициране на изборите.

Овакантеният стол във вечерното шоу на телевизия "Фокс Нюз" засега ще се заема на ротационен принцип до избирането на нов титулярен водещ. До този момент няма коментар от Тъкър Карлсън за бъдещите му планове. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени