Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Доброто винаги надделява": Два гласа, които ни напомнят това

| обновено на 02.05.23 в 10:18
Снимка: Pixabay

Днешната рубрика “Епизоди от живота“ на предаването “Нашият ден“ обединява два гласа, които споделят общ мотив – рефлексия върху доброто.

Деян Петров, координатор на доброволческа организация, споделя в интервюто, че в наши дни има много "социални експерименти", когато известни личности се преобличат като бездомни или бродяги и хората не ги забелязват. Това разкрива безразличието на съвременния човек към тези, които имат нужда от помощ, като подчертава, че често се проявяваме като разточителни, въпреки че имаме много повече отколкото сме нуждаем.

Петров смята, че подкрепата на хората в нужда не трябва да се свежда до даване на готови решения, защото това не ги стимулира да развиват своите способности. Той предлага да бъдем постоянно до хората в нужда, да има разбиране за техните чувства и трудности, и да се насърчават и подкрепят усилията им да подобрят своето положение.

В предаването Бойко Даскалов, преподавател и собственик на звукозаписно студио, споделя за млади музиканти, които имат талант и живеят и учат в Родопите. Той разказва за един концерт, на който му предлагат да помага технически за озвучаването. Там се запознава с бащата на младите изпълнители  - Бай Асан. Когато го попитал “има ли лоши хора в Родопите“, Бай Асан му отговорил, че "лошо има, но му се струва, че доброто винаги надделява". И Бойко Даскалов споделя тази позиция, че доброто винаги ще преобладава. 

Тези два гласа ни напомнят за важността на доброто в живота ни и за необходимостта да помагаме на хората в нужда.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна