Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и Агенция "Митници" ще си сътрудничат за повишаване информираността на българските граждани

Българското национално радио и Агенция "Митници" сключиха меморандум за сътрудничество и за осъществяване на съвместни инициативи.

Документът беше подписан официално от генералния директор на БНР Милен Митев и директора на Агенция "Митници" Павел Геренски.

Двете институции настояха, че ще работят заедно за повишаване информираността на българските граждани в областта на финансите и митниците.

Общите усилия ще бъдат насочени към потребителите и бизнеса за защита на техните права срещу употребата на фалшиви стоки, както и на нелегални акцизни стоки. Приоритет ще са програми и кампании, насочени към децата  – за това какви са рисковете от употребата на дизайнерски наркотици.

"Това е продължение на инициативите на БНР да си партнира с институциите в страната, защото като обществена медия, основното ни задължение е да информираме обществото и да предоставяме точна, навременна и проверена информация… Често пъти се получава така, че между институциите и широката аудитория пада някаква информационна завеса и никой не знае къде и какво се случва. Бих искал ние да изпълним своята роля и тази завеса изцяло да падне, за да видят хората с какви предизвикателства се сблъскват професионалистите, а и с какво могат да бъдат полезни за всеки един от нас", отбеляза генералният директор на обществената медия.

На срещата Милен Митев отбеляза още, че българската аудитория и в частност тази на БНР живо се интересува от работата на институциите у нас.

"Показателно за това са подкастите ни. През този месец стартирахме видео поредица, като най-гледания от тях е "Патрулът", който правим съвместно със СДВР. Това дава ясен сигнал, че хората имат интерес да видят какво се случва в тези институции, които са призвани да опазват обществения ред и да правят живота ни по-добър", посочи той.

На свой ред директорът на Агенция "Митници" благодари на генералния директор на БНР и ръководството на медията за възможността двете институции да работят заедно и в полза на хората.

"Агенция "Митници", като една от двете основни приходни администрации у нас, а и като институция, която има изключително широк кръг от задачи, които са свързани с обезпечаване сигурността и безопасността на гражданите, както и мерки за защита на националната сигурност, разбираемо е във фокуса на общественото внимание. Във връзка с това най-естественото нещо бе да се обърнем за помощ и съдействие към най-старата и авторитетна медия у нас, БНР. Мисля, че това е правилният подход и начин институциите да отворят широко врати и обществото да знае какво се случва, защото това е една от формите за осъществяване на контрол и обществото ни да научи за целите и задачите, а и за проблемите, пред които се сблъскваме. Естествено ние очакваме и обратна връзка, която неминуемо ще се появи, след като нашата дейност стане по-публична", отбеляза в заключение Павел Геренски.


По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна