Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно ракетно нападение срещу Киев

Руски бомбардировач Ту-95 във военновъздушната база „Енгелс“, разположена на около 900 км южно от Москва.
Снимка: Ройтерс

Украинската столица Киев е била обект на руско ракетно нападение тази нощ. Според местната администрация, атаките са били извършени от стратегически бомбардировачи Ту-95 от района на Каспийско море.

Всички ракети са били свалени от противовъздушната отбрана. Съобщава се за нанесени щети от паднали отломки в два квартала на украинската столица. Няма данни за пострадали.

Интензивни руски атаки с дронове и ракети са извършени в Днипро и Днепропетровска област. Възникнал е пожар в жилищен дом и са нанесени сериозни щети на транспортно предприятие.Един човек е загинал и 15 са били ранени, след като болница в град Днипро е била засегната при руски обстрел, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

На активните фронтове намалява интензивността на сраженията. Най-много са руските атаки около Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Маринка. През последното денонощие са станали около 20 бойни сблъсъци.

Испания ще предостави на Украйна още четири танка "Леопард 2", както и нова партида машини за пехотата М-113, съобщиха от испанското министерство на отбраната.

По-рано американският министър на отбраната Лойд Остин оповести, че страните от Контактната група за Украйна са предоставили общо над 60 милиарда евро военна помощ на Киев.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна