Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев бе преизбран за член на Правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия

Снимка: Костадин Кръстев

Генералният директор на БНР Милен Митев беше преизбран за член на Правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) с двугодишен мандат по време на 25-ата Правна асамблея на EBU, която се състоя в Амстердам, Нидерландия на 25 и 26 май.

Той е бил член на Правния комитет на EBU в периода 2013 - 2019 година, както и в периода 2021 - 2023 г. Завършил е "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и притежава опит в областта на авторското и сродните му права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право.

През април тази година генералният директор на БНР беше избран и в Радиокомитета на EBU. Членството му в два от органите на EBU е признание за активната роля на Българското национално радио в работата на EBU, както и за личната му ангажираност и отдаденост на каузата за развитието на обществените медии в Европа. 

Европейският съюз за радио и телевизия е най-голямата професионална асоциация на обществени радио и телевизионни организации в света, в която членуват 68 обществени медии от Европа и 30 асоциирани членове от Азия, Африка и Америка. БНР и БНТ са пълноправни членове на съюза от 1 януари 1993 г.


По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!