Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски дипломати в Москва привикани в МВнР заради изказвания на Джейк Съливан

МВнР на Руската федерация
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши дипломатите от американското посолство в Москва бяха привикани в руското министерство на външните работи, за да им бъде заявен решителен протест във връзка с изказвания на Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на Съединените щати.

В официално съобщение на министерството се твърди, че изказванията на Джейк Съливан са неприемливи и че той “фактически одобрява ударите на въоръжените формирования на режима в Киев по руска територия, включително Република Крим и Белгородска област”.

В интервю за СNN Съливан заяви, че Украйна има право да нанася удари по цели в рамките на международно признатите си граници, включително по Крим.

Междувременно губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за украински ракетен обстрел, при който е била ранена жена.

През изминалата нощ атака с дронове е предизвикала пожар в жилищна сграда в град Краснодар. “Няма пострадали хора”, написа в “Телеграм” губернаторът Вениамин Кодратиев.

А властите в Ростовска област съобщиха, че противовъздушната отбрана е свалила украинска ракета в района на град Морозовск, на около 200 км от Луганск.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени