Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха Кристиян Христов преди пресконференция по казуса "Осемте джуджета"

Снимка: mvr.bg

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция в София. Това се случи минути преди Христов, който е формален собственик на дружеството "Изамет", да даде брифинг по темата, свързана със случая "Осемте джуджета".

Разследването на Антикорупционния фонд е кръстено на името на вече неработещ столичен ресторант, където, според авторите му, е действала мащабна криминална мрежа за рекет.

Пресконференцията на Кристиян Христов трябваше да се проведе в сградата на БТА. В анонса си за събитието беше обявил, че ще бъдат дадени неизвестни досега подробности по случая, свързани с порочните методи за овладяване на съдебната система.

От МВР потвърдиха пред БНР, че Кристиян Христов е бил задържан като уточниха, че е арестуван по прокурорско постановление.

Самият Кристиян Христов е работил за Любена и Петьо Петрови. Наши източници не изключват арестът му да е свързан с акцията от преди ден на няколко адреса в столицата. Сред претърсваните тогава обекти беше и ресторант в квартал "Драгалевци".

По първоначална информация обект на проверката на тази акция на МВР са бившият следовател Петьо Петров, известен като Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян.

Впоследствие се появиха информации, че Петров е бил обявен за издирване, до момента обаче от МВР не са потвърдили това.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!