Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 260 жертви и 650 пострадали при катастрофа между два влака в Индия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 260 души са загинали и стотици са пострадали в най-тежката железопътна катастрофа в Индия през последните две десетилетия.

Два пътнически влака катастрофираха в индийския щат Одиша в петъчната вечер. 

Вагоните на единия са дерайлирали след удар в спряла товарна композиция. Част от тях попаднали върху съседен коловоз и били връхлетени другия пътнически влак. Според официалните данни досега 261 души са загинали, а ранените са около 650.

Спасителни екипи бяха мобилизирани от градовете Бубанесвар и Калкута. На мястото бяха изпратени над 200 линейки със стотици медици. Много млади хора се стекоха в болница в Одиша, за да дарят кръв. Предприета бе голяма спасителна и издирвателна операция с участието на стотици пожарникари, полицаи и специално обучени кучета.

Индийският премиер Нарендра Моди се очаква да пристигне на мястото на катастрофата. Семействата на загиналите ще получат помощ в размер на 1 милион рупии (около 12 000 долара). 

По-малки обезщетения ще бъдат изплатени на близките на пострадалите с различна степен на тежест. Събота е ден на траур в щата Одиша.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!