Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътници със

Сигнал до прокуратурата в Русе заради инцидент с атракционно корабче по Дунава

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БГНЕС

Сигнал до Районна прокуратура в Русе е изпратен от пасажери на атракционно корабче, което е претърпяло инцидент в петък привечер. Тогава екипажът на корабчето е изгубил управлението и плавателният съд се е ударил в друг закотвен кораб.

Освен прокуратурата, за случая вече са уведомени ръководствата на Морска администрация, дирекция "Речен надзор", областния управител и кметът на Русе.

На 2 юни около 18:00 ч на атракционното корабче са пътували около трийсетина туристи - възрастни и деца. На връщане по маршрута до Дунав мост и обратно обаче екипажът губи управлението и по думите на пасажерите корабчето се е носело свободно по течението на реката и приближавало застрашително акостиралия кораб "София".

Атракционното корабче действително се удря в пасажерския моторен кораб. При сблъсъка децата изпаднали в паника, а възрастните са били стресирани. Благодарение на екипажа на друг плавателен съд положението е овладяно и няма пострадали.

Експерти на дирекция "Речен надзор" вече извършват проверка, която да установи какви са причините за инцидента и има ли план за действие при аварийни ситуации.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени