Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"С Пеевски каква конституционна реформа ще направят?"

Мехмед Мехмед: ПП-ДБ ще излязат с много големи минуси от тази игра. Бяха избрани не за коалиции с ГЕРБ и ДПС

ДПС изкарва на сцената Пеевски, когато трябва да се скандализира обществото, посочи политологът

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

"С Пеевски каква конституционна реформа ще направят? Това ли трябва? Нали идеята за реформа е да няма модел, който олицетворява г-н Пеевски?"

Този коментар направи в интервю за БНР политологът Мехмед Мехмед. "Реформата с тези партии няма да е това, което очакваме", допълни той.

"Явно го изкарват на сцената, когато трябва да се скандализира обществото. Въпросът не е защо те, а защо другите се съгласиха да влязат в такъв обяснителен режим, в такъв скандал", заяви той относно избора на Пеевски за член на парламентарната Комисия по конституционни въпроси. 

ДПС са единственият константен фактор, знае се какво може да се реши от ДПС в парламента. Ако искаха да са по-малко токсични, нямаше да предложат точно Пеевски за тази комисия, подчерта той. По думите му ДПС има достатъчно кадри, затова и случилото се е "провокация, скандал".

"Ще бъдем включени пак в режим на протести и скандали. Политиките ще се дръпнат настрани", прогнозира Мехмед.

"Коалицията на вторите ще им изиграе много лоша шега. ПП-ДБ ще излязат с много големи минуси от тази игра. Те бяха избрани за друго, а не за коалиции с ГЕРБ, още по-малко с ДПС", заяви Мехмед Мехмед в предаването "Преди всички".

"Правителството ще работи до местните избори, докато не минат, за да не организира г-н Радев поредните избори със служебни кабинети", смята Мехмед Мехмед. След това според резултатите от местния вот ще бъде решена и съдбата на правителството, добави той.

В един момент всички се обърнаха срещу главния прокурор, а преди всички разчитаха на него "да им оправя нещата", каза още Мехмед. За него важното е "дали нещо положително ще излезе от тази война, или ще бъде поредният кьорфишек и ще го забравим".

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!