Йоаким Каламарис

Проф. Йоаким Каламарис: Ако не бяхме аз и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Нотариуса

Ако не бяхме ние и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Мартин Божанов - Нотариуса . Това заяви пред БНР проф. Йоаким Каламарис, икономист и бизнесмен, един от потърпевшите от машината за натиск.  Разкритията..

публикувано на 21.02.24 в 13:55

Обучават учители как да работят с изкуствен интелект

Тази седмица във Варна учители и директори ще се обучават как да работят с изкуствен интелект и ще дискутират подготовката на училищния екип за работа по СТЕМ във връзка с предстоящото изграждане на СТЕМ център във всяко училище в страната.  "Не е..

публикувано на 21.02.24 в 10:09

Ще постигне ли обратен ефект отпадането на студентските такси? Опасенията на ректорите и бизнеса

Съветът на ректорите излезе със специално становище по темата.  Има много въпросителни, на които трябва да се даде отговор. За тази година има финансиране, но за следващите не сме убедени, че има. Трябва някой да финансира това . Тази..

публикувано на 20.02.24 в 11:29
Димитър Маргаритов

Димитър Маргаритов: Бездействието на институциите позволи на мобилните оператори да вдигнат цените с около 10% през 2023-та

Колективният иск може да има успех и да даде резултат, стига да се подходи към предявяването на такъв иск професионално, а не с фойерверки и големи кашони . Това заяви пред БНР Димитър Маргаритов, бивш председател на Комисията за защита на..

публикувано на 20.02.24 в 08:17

Йонка Бакърджиева: Испанските туристи възприемат България като Индия и Непал, но за Европа

Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация . Ръстът им се е увеличил с над 10%.  Това каза в интервю пред БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и..

публикувано на 19.02.24 в 12:19

Почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски

Днес в  цялата страна продължават възпоминателните церемонии по повод 151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В София от 17.00 часа ще се проведат архиерейска панихида в храм "Света София" и възпоменателна..

публикувано на 19.02.24 в 06:57

Страхът на жена, стигнала до операция от рак на гърдата, трябва да бъде минимален

Над 80 процента от жените в Европа, при които се налага операция на гърдата заради онкологично заболяване, успяват да я запазят.   Това разказа в интервю за "Хоризонт" д-р Ваня Митова, началник на отделението по хирургия на гърда към столичната..

публикувано на 18.02.24 в 04:22
Митко Василев

Митко Василев: Ако Германия продължи да потъва, няма да е добре за Европа

Германското правителство коригира прогнозата си за икономическия ръст на страната от 1,3% на едва 0,2%. Това са " оценки, които се правят от политиката ", каза пред БНР д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската..

публикувано на 17.02.24 в 12:04
Киев, Украйна - 2024г.

Пратеник на БНР в Украйна: Детство във война, младост в борба – ежедневието на младите украинци

Рано сутрин. Въздушна тревога ! Понякога е за половин час, понякога – за половин ден. Възможно е да има взривове, поражения и жертви или да е далеч, следователно – времето, прекарано в бомбоубежище, да бъде спестено или искрено казано –..

публикувано на 17.02.24 в 10:38

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 е намаляла продукцията на строителния бранш

С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш , заяви пред БНР председателят на строителната камара инж. Илиян Терзиев. В предаването "Хоризонт до обед" той коментира икономическия отчет на камарата за 9-месечието на миналата година и посочи..

публикувано на 16.02.24 в 11:37