Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-о място за Никола Цолов в квалификацията на "Ред Бул Ринг"

Никола Цолов
Снимка: ART Grand Prix

На 17-о място в квалификацията за двете състезания в Австрия завърши българският пилот във Формула 3 Никола Цолов. Дебютантът на ART Grand Prix ще стартира от тази позиция в спринтовото състезание в събота и в основната надпревара в неделя.

Най-бързата обиколка на Никола днес беше за 1:21.083 минути, която го остави на 0,626 секунди от първото място, заето от съотборника му в ART Грегоар Соси. Това е първи полпозишън за 23-годишния швейцарец във Формула 3 и първи за ART този сезон.

Сесията беше много оспорвана, като първите 20 пилоти в класирането се събраха в рамките на 0,8 секунди.

Крайното подреждане в квалификацията отне повече време от очакваното, тъй като няколко пилоти загубиха най-бързите си обиколки и това позволи на Цолов да прогресира в класирането, тъй като той завърши сесията на 20-а позиция. Сутринта в свободната тренировка Българския лъв също записа 17-о време.

„Ред Бул Ринг” е по-трудно трасе отколкото изглежда – коментира Цолов. – На симулатора имах нужда от повече време, за да се справям по-добре с първи и трети завой, но в хода на сесиите се оказа, че последните два завоя са доста по-коварни.”

Спринтовото състезание във Формула 3 на „Ред Бул Ринг” стартира утре в 11:00 часа българско време, като дължината му е 21 обиколки или 40 минути плюс една обиколка.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна