Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 10 спортисти в състезанията по супермото край Плевен

Майкъл Иванов
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

България ще бъде представена от 10 състезатели в кръговете от европейския и световен шампионат по супермото, които ще се проведат тази събота и неделя на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен.

В световния шампионат S1GP ще карат Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“, Веселин Иванов и Славомир Иванов от МСК „Плевен“.

В стартовете за европейския шампионат в клас SM Junior при 65-кубиковите ще се състезават Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, а при 85-кубиковите са заявени Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“.


Трима ще са нашите представители в S3 - Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб, Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Никола Досев от „НСА моторспорт“.

В събота са тренировките в SM Junior и S3 за европейския шампионат и в S1GP за световния, квалификацията за първия манш на световното, както и суператрактивното Superpole, както и RACE ONE в S1GP.

В неделя, преди SUPER FINAL в S1GP ще се проведе FAST RACE на най-добрите в света, както и по два манша в SM Junior и S3 за европейския шампионат.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна