Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради продължаващата стачка в Холивуд

Церемонията за наградите "Еми" е отложена за 15 януари догодина

Снимка от септември 2019 г. показва изглед на сцената на 71-те награди Emmy в Primetime в Лос Анджелис.
Снимка: БТА

Наградите "Еми" бяха отложени с почти четири месеца заради продължаващата стачка на сценаристи, актьори и филмови работници в Холивуд. 
Телевизионният еквивалент на Оскарите трябваше да се проведе през септември, но церемонията се отлага за 15 януари 2024 година, се казва в изявлението на корпорация "Фокс" и Телевизионната академия на Съединените щати.

Заради стачката на актьорите и сценаристите в Холивуд, на знаменитостите няма да бъде разрешено да присъстват на събитието, а авторите няма да напишат монолози или шеговити скечове за водещите и връчващите наградите.

Организаторите се надяват, че с отлагането, стачкуващите филмови работници и студията ще успеят да се споразумеят. 
Сценаристите прекратиха работа още през май, а преди месец към тях се присъединиха и актьорите, с искане за по-добро заплащане, по-високи здравни и пенсионни осигуровки и защита на труда от нарастващата употреба на изкуствения интелект. 

За момента наградите "Еми" са най-голямото събитие, отложено заради стачката. Последно церемонията е отложена през 2001 година след тетористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк. 
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!