Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Пд) с пета поредна победа

Футболистите на Локо (Пд) и Арда направиха интересен мач в Пловдив

Локомотив Пловдив записа пета поредна победа от началото на сезона в Първа лига, след като играчите на Александър Томаш надиграха Арда Кърджали с минималното 1:0 като домакини в среща от шестия кръг на шампионата. Единственото попадение в двубоя реализира Петър Андреев в 69-ата минута. Само три минути след това гол на Станислав Иванов от състава на Арда бе отменено заради засада.

Така „черно-белите“ се поздравиха с крайния успех, който бе пети пореден за тях и с 16 точки от 6 мача „смърфовете“ оглавиха еднолично временното класиране в Първа лига. Арда остава на осмата позиция в подреждането със 7 точки, колкото има и седмият ЦСКА 1948.

Двубоят започна с доста високо темпо, а първата голова възможност в срещата бе на сметката на Локомотив. Капитанът на „черно-белите“ Димитър Илиев, който изигра своя мач номер 350 в елита на българския футбол, стреля неточно от пряк свободен удар от около 20 метра. Две минути по-късно обаче вратарят на Арда Анатолий Господинов трябваше да се намесва след силен шут на Джовани по диагонала. 

Гостите отговориха в 19-ата минута, когато бившият играч на Локомотив Преслав Боруков преодоля Хорхе Сегура отдясно в наказателното поле, но след това стреля твърде слабо, търсейки далечния ъгъл на Динко Хоркаш. 

В 44-ата минута домакините стигнаха до изгоден шанс за гол. Матеус да Силва проби отдясно и центрира към Димитър Илиев, който надскочи Пламен Крачунов и засече с глава, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Господинов и така почивката дойде при нулево равенство. 

Десет минути след началото на втората част Преслав Боруков стреля неточно от над 20 метра.

В 67-ата минута Арда стигна до първия си точен изстрел в срещата. Милен Стоев засече с глава центриране от пряк свободен удар на Радослав Цонев, но Динко Хоркаш улови. 

Минута след това Локомотив поведе в резултата. Играчите на Александър Томаш организираха бърза контраатака след корнер за гостите, Джовани отне в собствената половина, напредна и изведе влезлия като резерва Петър Андреев, който от границата на наказателното поле разстреля по земя Анатолий Господинов за 1:0.

Само три минути по-късно Арда стигна до попадение. Станислав Иванов бе изведен с дълго подаване зад защитата на Локомотив, надбяга Ангел Лясков и стреля, първоначално Хоркаш се намеси, но при добавката Иванов вкара в опразнената врата. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче голът бе отменен заради засада на крилото на гостите. 

 В следващия седми кръг Локомотив гостува на Хебър Пазарджик, докато Арда приема Левски.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна