Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голмайсторът на Айнтрахт няма да играе срещу "сините", стачкува

Рандал Коло Муани (в бяло), който вкара гола в София, пропуска реванша.
Снимка: БГНЕС

Звездата на съперника на Левски в плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите Айнтрахт (Франкфурт) - Рандал Коло Муани, е готов за стачка и за неподчинение, след като германският клуб отказва да го продаде на Пари Сен Жермен, съобщава вестник "Билд".

Известно е, че Айнтрахт вече отхвърли две оферти на ПСЖ, като втората бе за пакет от 80 милиона евро за нападателя, и твърди държи да получи за правата му 100 милиона евро - сума, която френският шампион не смята да плати.

Коло Муани вече се е разбрал за личните си условия и за петгодишен договор с клуба от Париж, като е дал да се разбере на ръководството на Айнтрахт, че неговото желание е да напусне клуба до края на трансферния прозорец, който е в петък.

Според официалния сайт на Айнтрахт Коло Муани е информирал ръководството на клуба, че няма да се яви на тренировката на отбора в сряда и, че няма да играе в реванша срещу Левски в четвъртък вечер, тъй като клубът от Бундеслигата не е спазил обещанието да продаде футболиста при добра оферта през това лято. 

"Опознахме Рандал по различен начин и познаваме вече истинския му харектер. Ще играем срещу Левски без него. За нас това е най-важният мач сега и е приоритет за клуба. Отборът ни е от високо качество и е напълно фокусиран върху утрешния мач", коментира пред сайта спортният директор на клуба Маркус Крьоше. 

При това положение треньорът на Айнтрахт Дино Топмьолер най-вероятно ще пусне на терена като негов заместник 23-годишния Джеси Нганкам. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна