Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организаторите на панаира в Солун отчитат голям интерес към българските изложители

Снимка: БТА

Приключи панаирът в Солун, където България беше почетна страна.

Посещението на премиера Николай Денков беше широко отразено от гръцките медии.

Организаторите на панаира в Солун отчитат изключително голям интерес към българските изложители от сектора за високи технологии. Българската палата беше посетена и от премиера Николай Денков, който се срещна с изложителите и подчерта високото ниво на двустранни отношения с Гърция:

"На политическо ниво отношенията са прекрасни. На икономическо ниво също има съществен напредък с откриването на електрическата линия, с газовия интерконектор. В разговорите с премиера Мицотакис сме единодушни, че има какво да се направи по отношение на коридорите от юг към север. Предстои тристранна среща и с румънския премиер и с гръцкия премиер в България и тогава ще оформим от къде очакваме да минат коридорите и какво да включват".

От своя страна гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в обширна реч пред участниците в изложението постави акцент върху значението на сътрудничеството в областта на енергетиката.

Днес основните гръцки медии отделят специално внимание на акцентите, които българският премиер постави в двустранните отношения. Част от медиите публикуват цялото изявление на премиера Денков.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени