Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Момченце почина в детска градина в Ню Йорк, а други 3 са в болница след контакт с наркотични вещества

Снимка: БНР

Момченце на 1 година  почина в домашна детска градина в Ню Йорк, а други 3 са в болница. Предполага се, че децата  са имали контакт с наркотични вещества .

Освен починалото дете, сериозно  пострадали са още 2 годишно момченце, което е в критично състояние, други две също са в болница.

Градината е била за деца на възраст от 6 седмици до 12 години. Открита е през януари в преустроен апартамент. Миналата седмица е имало  проверка на инспектори, но няма отбелязани нарушения.

В деня на инцидента децата са се нахранили около 13.00 часа и след това са сложени да спят. Час и половина по-късно, когато се опитват да ги събудят, три от тях са в безсъзнание, а едното е починало.

Според разследващите те  са били изложени на опиоиди за продължителен период от време. 2-годишно момченце, което майката взема малко по-рано се оказва, че е вяло и не реагира. Когато е откарано в болницата, лекарство, което се прилага против наркотични вещества, спасява живота му.

Комисарят по здравеопазването д-р Ашвин Васан казва, че жертвите по някакъв начин са влезли в контакт със силно вещество, което може чрез вдишване, поглъщане или докосване на кожата да интоксикира. След проверка в детската  градината е намерено оборудване за производство на наркотици.

На собственичката на градината са повдигнати 11 обвинения, включително за убийство и  непредумишлено убийство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.