Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хънтър Байдън ще пледира невинен по обвинение в незаконно придобиване на оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън, Хънтър Байдън, планира да пледира "невинен" по повдигнатите федерални обвинения за притежание на оръжие.

В писмо до председателя на съдебния състав изпратено във вторник, адвокатите на Хънтър Байдън уведомяват магистратите, че той планира да пледира невинен по федералните обвинения за притежание на оръжие, и същевременно искат първоначалното му явяване пред съда да стане дистанционно - чрез видеовръзка.

"Г-н Байдън не търси никакво специално отношение. Той е присъствал и ще присъства на всяко производство, при което се изисква физическото му явяване", пише още в писмото на защитата.

Прокуратурата се противопоставя на това искане, съобщиха от съда.

През миналата седмица на Хънтър Байдън бяха повдигнати три обвинения, свързани с покупката на пистолет през 2018 г., включително за невярно заявление във федерален формуляр и притежание на оръжие докато е бил под възбрана.

Според прокурорите Хънтър Байдън е употребявал наркотици по време на покупката и следователно не е имал законово право да закупи и притежава оръжието.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.