Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой с предложения от четири отбора за СШ по издръжливост за сезон 2024

| Интервю
Мартин Чой
Снимка: Личен архив

Предложения от четири отбора, които са част от световния шампионат за издръжливост по мотоциклетизъм е получил Мартин Чой за сезон 2024, това сподели той специално за БНР. През 2023 година в това първенство най-добрият ни пистов състезател защитаваше цветовете на „Ямаха“.

„Отборът е доста доволен от моето представяне тази година. След състезанието на пистата Болдор веднага ми отправиха оферта да остана при тях и следващия сезон. Интересното обаче е, че имам още три оферти, освен тази. Това е много впечатляващо за мен, защото в световния шампионат за издръжливост наплива от състезатели в последните години е изключително голям и почти нямаш шанс да влезеш в някой отбор. Така, че със сигурност догодина ще карам в световния шампионат за издръжливост, но може би ще карам в клас „Супербайк“. Със сигурност ще ме видите и на Льо Ман, като това ще е моето осмо участие на легендарната писта. В кой отбор обаче, това ще стане ясно по-късно.“


Годината за Мартин в източно-европейския пистов шампионат все още не е завършила.

„Имам още две състезания, които са най-важните за мен. До момента всичко минава по изключително добър начин. Резултатите, които записах в световния шампионат са много по-силни от миналите години. Резултатите, които имам на национално и на източно – европейско ниво, също са много по-добри от предходните години. На 15 и 16 октомври ще се реши съдбата на титлата в източно-европейското първенство. За първото място се боря с един гръцки пилот. Ние пропуснахме два кръга и сега нямаме право на нищо друго, освен на победа“, добави още Чой.

В края на седмицата 29-кратият шампион ще участва в състезанието по картинг „24 часа на България“ на пистата край Враца.

„Чувствам се със опит и на четири гуми. Отивам със самочувствие. С някои от пилотите в отбора съм карал и миналата година. Отиваме с позитивни чувства. Искам да се забавляваме, а и ще направим каквото можем за да спечелим. За мен ще е голяма чест да мога, в някакъв етап от състезанието да се докосна до Никола Цолов и Калоян Върбицалиев. Но, аз, както казах смятам да се забавлявам.  Трудно състезание ще бъде, но аз съм подготвен да издържа на пистата повече от 50-минутна сесия“, завърши пилотът на „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна