Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

160 деца на велосъстезание в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

Над 160 деца от цялата страна ще се включат в десетото издание на състезанието "Деца на колела", на което Ловеч е домакин днес и утре.

По традиция детското велосъстезание се провежда в ловешкия парк "Стратеш", а участниците са разделени на възрастови групи, поясни Ема Паунова, организатор на надпреварата.

"Всяка година се радва на все по-голям интерес като нашата цел основно винаги е била  да промотираме този спорт сред младите, планинското колоездене, активния начин на живот и да бъде като празник. Винаги им правим подаръчета на децата, затова е и безплатно самото участие в него. Целта е дабъде един празник на колоезденето", поясни тя.

Участниците задължително трябва да карат с каски. При по-големите е необходимо да разполагат с валиден състезателен или 5-дневен хоби лиценз към Българска Федерация по колоездене и застраховка. Състезанието за големите се провежда по трасе за спускане с дължина от 1 км и включващо интересни елементи, като стръмни участъци, скокове, камъни, стълби и други естествени и изкуствено създадени препятствия, а тази година има и изненади.

То е и пети финален кръг на Детските Даунхил Серии за 2023 година, като ще бъде решаващо за крайното класиране в турнира и ще определи шампионите за годината.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени