Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Малдивите може да е забавно и без да си влюбен

На Малдивите няма хотели на втора линия. Просто защото островите са твърде малки. По-романтичните твърдят, че от самолет приличат на наниз перли, разпилян в Индийския океан. Това са 1900 атола с тюркоазени лагуни, копринени плажове и искрящо зелена растителност плюс всички достойнства на пълната почивка – тишина, спокойствие, девствена природа, невероятен подводен свят.


Щастливи влюбени, новобрачни на незабравим меден месец, улегнали семейни двойки, изтощено юпи, запалени по гмуркането, фамилия с деца… това са класическите почитатели на земния рай. Оказа се обаче, че има още един вариант – така наречените "кокоши пътешествия". Няколко приятелки на един акъл, скъсали синджира на семейния живот, които отиват да се забавляват. Дизайнерът на официални тоалети Гергана Апостолова с три нейни близки често избират спонтанно дестинация за бягство. Малдивите е една от тях.

Тя разкри как човек може да се забавлява там, извън класическата конфигурация прясно влюбена двойка или младо семейство с деца.


Когато кажат Пулия, се сещаме за местния винен сорт примитиво, за Матера и Алберобело, за Полиняно а маре и, разбира се, за Бари, докъдето се стига само за час и половина със самолет. А там човек задължително трябва да измоли берекет и просперитет лично от Свети Николай Мирликийски, който е погребан в едноименната базилика. И после да хукне по местните забележителности. Точно така са постъпили Гергана Апостолова и трите ѝ приятелки, които дават цвят на всекидневието си с къси пасове из Европа. Неотдавна те кръстосаха Пулия, а после се вдигнаха и до Малта.


В случай че разказът на дизайнера Гергана Апостолова събуди приключенския ви дух, стягайте куфарите. Ако Малдивите ви се струват географски и финансово далечни, Европа е на един хвърлей разстояние. И на един самолетен билет.


Снимки – Гергана Апостолова

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна