Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш черногорски нападател с условна присъда за укриване на данъци

Мирко Вучинич с екипа на Ювентус.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известният черногорски нападател от близкото минало Мирко Вучинич беше осъден на две години затвор условно за укриване на данъци, съобщават италианските медии.

Вучинич, който сега е помощник треньор на черногорския национален отбор, беше обвинен от властите в Италия, че не е декларирал сумата от шест милиона евро, спечелени в периода 2014-2017 година, когато играе за отбора от ОАЕ - Ал Джазира, а прокурорът Масимилиано Кардуци поиска цели четири години затвор за прочутия голмайстор, изживял най-добрите си игрови дни в Рома и Ювентус.

Съдия Валерия Фиделе, която произнесе присъдата, определи и обезщетение към данъчната служба, която беше гражданска страна по делото. Това означава, че вече е започнал превантивният запор на разплащателните сметки на Вучинич, както и на движимото и недвижимото имущество.

Вучинич може да обжалва присъдата.

В кариерата си Вучинич е играл за Лече, Ювентус, Рома и Ал Джазира. С Ювентус той беше шампион на Италия три пъти, докато с Рома вдигна два пъти трофея на Купата на Италия.

Той игра 46 пъти за националния отбор на Черна гора и отбеляза 17 гола. Вучинич официално прекрати кариерата си през 2017 г.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна