Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уилям Болдуин ще снима филм в България в следващите няколко дни

Уилям Болдуин
Снимка: БТА

Американският актьор, сценарист и продуцент Уилям Болдуин ще снима филм в България в следващите няколко дни. Той в момента е у нас като председател на кино-литературния фестивал "Синелибри". Церемонията по награждаването на победителите в конкурсната програма е тази вечер в зала 1 на НДК. 

Два снимачни дни предстоят на Болдуин у нас, като в продукцията участва и канадският продуцент и кастинг режисьор Бруно Розато, който също е член на журито на тазгодишното издание на "Синелибри". Това е филм за живота преди 90 те години на миналия век и сътресенията, които се случват тогава, особено в бившите социалистически страни, Болдуин призна, че за първи път е у нас. 

"Харесва ми да бъда в София, до момента не съм бил тук. Работил съм в Румъния, в Белград и в Тирана. Бил съм и в Гърция, харесвам вашия регион и неговата история. Обожавам и културата на вашия регион и разбира се, храната. Има един филм, който ще е на първо място и още 5-6 филма, които са в същата позиция. Много трудно можеш да избереш между тези 5-6 филма". 

Веднага след награждаването довечера в НДК публиката ще гледа черната комедия "Двореца" по случай 90-ата годишнина от рождението на режисьора Роман Полански. 

"Синелибри" продължава до 29 октомври. 

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна