Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В силистренската община Дулово все още има села без ток

Снимка: Незабравка Кирова

Няма бедстващи хора след снежната буря в силистренската община Дулово. Отстраняването на проблемите с електрозахранването продължава, но и тази вечер някои села остават без ток. Вода няма само в едно от тях.

Няма опасност за хората в пострадалото от торнадо преди две седмици село Долец, заяви кметът на община Дулово Невхис Мустафа. Там покривите на къщите са възстановени:

Невхис Мустафа

"В Долец ситуацията се нормализира. Там - за разлика от другите населени места след снеговалежа, в момента има ток в Долец. Притеснителното е, че има стълбове, които са нарушени - паднали стълбове, в Таслаково сутринта имаше шест и в Козяк - два стълба, но излязоха и четири в Черник", посочи кметът.

Открита е дарителска сметка, която ще остане постоянно действаща, за подпомагане на населението в случаи като в Долец, и в общината като цяло, след снежната буря в събота. Комисия ще направи първото разпределение на средства след 10 декември.

В другата пострадала от снега и силния вятър община – Алфатар, ситуацията е овладяна, каза кметът Янка Господинова. Ток и вода има навсякъде.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.