Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола се взриви до Ниагарския водопад, затворени са граничните пунктове между САЩ и Канада в близост

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Граничните пунктове между САЩ и Канада близо до Ниагарския водопад бяха затворени в сряда, след като властите реагираха на експлозия на превозно средство на моста "Рейнбоу", съобщава АФП.

Двама души са загинали при взрива според американски медии, позоваващи се на властите. Все още не е ясна самоличността им.

Няма индикации за терористична атака при инцидента, заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл. Разследването продължава и, по думите на Хоукъл, ще отнеме време.

Автомобилът се е движел с висока скорост от Ниагара фолс към контролния пункт на моста, когато се е взривил. Заради инцидента бяха затворени четири гранични пункта в района, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки на всички коли. Мерките допълнително затрудниха трафика в един от най-натоварените периоди на годината.

Хочул каза, че щатската полиция и Съвместната работна група за борба с тероризма на ФБР наблюдават всички пунктове за влизане в щата.

Американските медии цитират източници от правоохранителните органи, според които е имало двама души в колата, която е преминала през един граничен контролно-пропускателен пункт, където е била избрана за вторична проверка.

"След това колата ускори, блъсна се в бариера и експлодира", казаха източниците, подчертавайки, че не е ясно дали взривът е резултат от устройство.„Пътувам до Бъфало, за да се срещна с органите на реда и службите за спешно реагиране и ще информирам жителите на Ню Йорк, когато стане налична повече информация“, публикува Хочул в социалните медии.

Кабинетът на канадския премиер Джъстин Трюдо съобщи, че той е бил информиран и е в контакт с американските правоприлагащи органи. Множество канадски агенции подкрепят разследването, добави той.Свидетели съобщиха, че са чули оглушителна експлозия и са видели голям облак дим близо до инспекционната станция.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени