Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Ангел Джоргов: Ще работя да запазим младите и образовани хора в община Самоков

Снимка: Радио София

Първият приоритет, по който новия кмет на община Самоков инж. Ангел Джоргов ще работи, е осигуряването на нормален зимен туристически сезон. Пред Радио София той съобщи, че голяма част от проектите, които се реализират в общината изтичат в края на годината и екипът му ще работи за спазването на сроковете и финализирането им. По думите му, през следващите 4 години той ще работи и за създаването на нови работни места и задържането на младите хора в региона.

„От януари ще започне администрацията и ръководството на администрацията да работи по тези проблеми…Новите хора в общината ще са няколко, няма да правя някакви грандиозни промени. Има щатно разписание от трима заместник-кметове в общината. Аз заварих един. Ще назнача двама нови заместници, тъй като позициите са свободни. Тази седмица назначаваме и директор „Финанси“, която позиция също беше свободна. Голяма част от ръководния персонал, който заварвам, ще разчитам на него. Работещите хора ще запазят местата си в общината, разбира се ще има леки промени“, каза инж. Джоргов.

По думите му, близостта на Самоков до София, колкото помага, толкова и пречи.

„1 час е пътят в едната посока, заплатите са с една идея по-високи и много млади, образовани хора, дори да живеят на територията на община Самоков, предпочитат да работят в София“, изтъкна кметът.

Той обеща, че общината ще помага на всеки жител на населеното място, който иска да започне свой бизнес, особено, ако е свързан с туризма.

„Допълнително ще стимулираме с мерки, било то помощ с инфраструктура, било то по други начини на насърчаване. Хората и бизнесът, които създават работни места, най-вече за млади и образовани хора, които са си местни, общината ще помага по всякакъв начин“, обясни кметът инж. Ангел Джоргов.

По отношение на силния снеговалеж през почивните дни, той каза, че фирмата, която отговаря за снегопочистването в община Самоков се е справила със ситуацията. Кметът изтъкна, че има забележк по почистването на снега от вътрешнокварталните улици и тротоарите.

„На фона на този снеговалеж, който беше повече от 24 часа и ветровете след това, които предизвикаха много навявания, вече излизаме от ситуацията в община Самоков“, обясни Джоргов.

Още подробности за приоритетите в работата на новия кмет на община Самоков инж. Ангел Джоргов, можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени