Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Снимка: БГНЕС

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица е задържан. 

Това научи БНР от свои източници. 

По непотвърдена информация Рангел Бизюрев е бил арестуван в Дания. Той беше издирван в продължение на няколко месеца.

Пловдивската окръжната прокуратура и МВР ще опонестят повече подробности за задържането в Дания на Рангел Бизюрев. 32-годишният Бизюрев е обвиняем за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица и  беше издирван в продължение на месеци с Европейска заповед за арест.

Заради пропуски в разследването Рангел Бизюрев успя да избяга в Германия, а след приключилата проверка на случая, МВР оповести дисциплинарните уволнения на бившия директор на Областната дирекция Васил Костадинов и на началника на Районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев. 

Арестът на Бизюрев очакват от месеци близките и приятелите на убития младеж. За това те настояваха при всяка една от своите протестни акции, защото според тях истината за престъплението все още не е изяснена и най-вече участието на близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста за укривателство. 

"Доказателствата до момента показват, че те само са помагали за укриването на трупа и бягството на Рангел, но ние смятаме, че те са съучастници, още повече, че показанията на двамата са противоречиви", каза майката на Димитър - Атанаска Бакалова. 

Тя е категорична, че от това какво ще каже Рангел Бизюрев зависи и ходът на процеса: 

"Четири месеца за това се молим и това чакаме. За това се борихме Рангел да бъде заловен и да бъде екстрадиран. Тепърва сега ще видим как ще протечат нещата".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени