Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много заявки за разговори на четири очи със Сергей Лавров в Скопие

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското външно министерство съобщи, че са получени много заявки за разговори на четири очи със Сергей Лавров в кулоарите на срещата на Организацията на сигурност и сътрудничество в Скопие, предаде ТАСС.

Очаква се Лавров да участва във форума на външните министри, който ще започне тази вечер. 

Полетът на руския външен министър минава през българско въздушно пространство след специално разрешение на властите в София.

Украйна, Латвия, Естония и Литва вчера заявиха, че техните външни министри ще бойкотират срещата заради планираното участие на Лавров. 

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок потвърди плановете си да присъства на двудневния форум и заяви, че е важно да се противопостави, цитирам, на "руската имперска лудост".

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е създадена по време на студената война като форум за диалог между Изтока и Запада. Тя се състои от 57 страни членки, включително Русия и Украйна. Групата е в криза, откакто през февруари миналата година Русия нахлу в Украйна. Решенията на обединението изискват единодушното съгласие на всички държави.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна