Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 министри в парламентарния контрол

Снимка: Ани Петрова

Народното събрание ще продължи с второто четене на промените в закона за местното самоуправление и местна администрация, които предвиждат нови условия за работа на общинските съвети. 

Измененията в закона за местното самоуправление са внесени от ПП-ДБ и включват пряко излъчване на заседанията на общинските съвети и на неговите комисии, публичен регистър на питанията на общинските съветници към кмета и неговите отговори и решенията на общинските съвети да се приемат с поименно гласуване.

В програмата на Народното събрание е предвидено и второто четене на промените в закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанища, с които се регламентират размера на различни такси, в зависимост от категорията, вида и размера на кораба, предоставяните услуги на кораби извън установеното работно време в пристанището или опасността, която представляват отпадъците.

От 11 ч., по изключение, ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

Ще участват седем министри. Военният министър Тодор Тагарев ще отговаря на въпрос на БСП относно възможен конфликт на интереси при реализацията на Рамково споразумение между министерството на отбраната и обединението „Български безпилотни летателни системи“. За задълженията на министерството на туризма във връзка с настаняването на украински граждани ще информира ресорният министър Зарица Динкова.
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!