Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър в Кюстендил повреди коледната елха на пл. "Велбъжд"

Снимка: Кирил Фалин

Силният вятър в Кюстендил нанесе щети по коледната елха на централният площад в града, чиито светлини бяха запалени снощи.

Под поривите на вятъра звездата на върха на 12-метровото дърво се наклони опасно, но екипи на Общината успяха да укрепят върха на елхата.

 Оказа се, че върхът на дървото, доставено от Осоговския балкан, е нежен, и звездата, по която има монтирани 10 диода, се накланя под тежестта си. Особено при силния вятър през нощта.

Наложи се около метър от върха на дървото да бъде отрязан, за да е по-здрав. Бяха вързани отново светлините, звездата ще продължи да свети и грее, казаха от екипа работници по аранжирането ѝ.

Същевременно започна изграждането на коледното градче от 16 къщички, в които ще има детски арт работилници, търговски щандове, кулинария, обяви кметът на общината инж. Огнян Атанасов:

"Коледно градче, което ще е в градинката пред Общината. И въпреки, че звездата на елхата най-отгоре е решила да се наклони и може би пак ще го направи, това няма да ни спре да направим мечтаната Коледа в Кюстендил, която ще направим всички ние - кюстендилци".

Снимки - Кирил Фалин.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени