Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребит общинар в София, подозира бившите си съпартийци от "Възраждане"

Снимка: Сайт на СОС

Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си.

Прегледът в Медицинска академия е установил, че Алексиев има контузии по лицето и скалпа.

"Отидох на работа, мина общинската сесия и на връщане около 11:30 часа видях един съсед и спрях да разговарям с него. Отнякъде дойдоха двама маскирани мъже, напръскаха ме със спрей и започнаха удари. Единият – с маска като за мотор, виждат се само очите и устата, а другият – с шапка, наведен. Нито реплики, нито нищо. Дядото започна да вика, една жена също", разказва Алексиев в „Тази сутрин“ по БиТиВи.

Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане". Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин". 

"Имахме непреодолими различия с ръководството в цялата идеология. Не е това, което се казва.  Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания. Намекнаха ми, че е имало събрание на избраните общински съветници за Северна България, на което се е разказало как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени. "Трябва да внимаваш, защото имаш деца" – това беше обаждане по телефона. Най-вече се притеснявам за децата ми". 

Той заяви, че преди нападението е бил заплашван от националното ръководство на партията, но не назова име. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна