Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Иванова: Ако подготовката на нашите ученици от 166-то училище мине по план, те ще стигнат до олимпийското злато

166 спортно училище „Васил Левски“ в столицата е на първо място в страна по брой спечелени медали от големи първенства - европейски и световни.  Част от възпитаниците му вече имат спечели и квоти за олимпийските игри в Париж догодина, а ако подготовката им мине по план от ръководството на школото се надяват те да стигнат не само до медалите, но и до олимпийския връх. 

Всяка година ръководството на училището организира анкета „Спортист на годината“, като с всяко издание избора на призовата десетка става все по-трудно.



„Всяка година ни е трудно, но ние го правим лесно. Нашата десетка всъщност включва около 20-21 деца и то е така, защото всички те  са медалисти от световни и европейски първенства. Миналата година дори не включихме призьорите от балканските първенства. Всяка година нашите ученици печелят и по 200 - 300 медала от международни турнири, тях  също не ги включваме.  Имаме много успешни състезатели в художествената гимнастика, волейбола, джудото, класическата борба. Имаме състезател, който при нас е приет плуване, но стана и балкански шампион по мотокрос“, сподели специално пред БНР Нина Иванова – директор на 166 спортно училище „Васил Левски“ и допълни:


„Нека да не звучи като самохвалство, но по брой на отличия и класирания ние сме на първо място в България. Надявам се да продължаваме по същия начин. Тези успехи са
благодарение на съвместната работа, която имаме с всички спортни клубове, с колегите от общообразователните предмети, които също помагат на децата. Успехите са и  благодарение на  семействата, които подкрепят тези деца. Пожелавам им да нямат контузии в олимпийската година. Нека да отидат на олимпиадата, тъй като вече имаме състезатели от нашето училище, които са спечелили вече своите квоти и ще бъдат там. Най- малкото, което може да им се случи е да бъдат сред олимпийските медалисти. Казвам най- малкото, защото сме се устремили към олимпийските титли. Не искаме да ги притесняваме предварително, искаме само да са здрави. Аз съм убедена, че ако са здрави и ако подготовката им премине както трябва, в което въобще не се съмнявам, те ще покажат най – доброто. Покажат ли  най - доброто, то олимпийския връх ще е  наш“, завърши Нина Иванова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна