Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският волейболен отбор Пинакъл е в София за контролни мачове

Снимка: ВК Левски

Един от най-известните американски клубове по волейбол - Пинакъл, пристигна в София за серия от контролни срещи в зала "Левски София", съобщиха от "синия" клуб.

"Пинакъл е основан от легендарния треньор Алън Найп и Ник Макрей, който също има успешна кариера като специалист в този спорт.

Посещението на американците е по линия на партньорството между Левски София и университета Лонг Бийч, където треньор е именно Алън Найп. Бившият селекционер на САЩ проведе треньорски семинар в България по-рано тази година, по покана на нашия клуб. За калифорнийския университет пък играе нашият център Лазар Бучков, от следващата есен към него ще се присъединят Симеон Николов и Александър Къндев.

Пинакъл е основан през 2018 г. и ползва треньорския капацитет на Найп и Макрей. Част от състезателите продължават в Лонг Бийч, а други опитват късмета си в Европа.

Днес водения от МакКай Смит тим отстъпи с 0:5 в тренировъчна игра срещу смесен отбор на нашите юноши под 20 и момчета под 18 г.

Утре от 13 ч ще бъде втората приятелска среща между тези формации, а в неделя американците ще играят срещу Софийски университет. Последният им мач ще бъде в понеделник от 14:30 часа срещу националния ни отбор за момчета под 18 г., който също ще изкара мини лагер в зала "Левски София".

"Впечатлени сме от условията във вашия клуб. Състезателите, които видяхме днес, са на много добро ниво. Щастливи сме да посетим София и да изиграем такъв брой срещи. Със сигурност бихме дошли отново", коментира наставникът на Пинакъл", цитират от клубния сайт на Левски.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна