Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Боинг" поеха отговорност за инцидента с "Аляска еърлайнс"

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейвид Калхун пое отговорност за довелия почти до катастрофа инцидент от петък със самолет "Боинг 737 МАКС" на авиокомпанията "Аляска еърлайнс", предаде Франс прес.

"Ще подходим към това, на първо място, като признаем собствената си грешка", заяви Калхун пред служители на компанията. Това стана на среща, свикана по повод аварийното кацане на машината, предизвикано от това, че част от фюзелажа й се отдели от нея по време на полет. Причините за инцидента ще бъдат проучвани при пълна прозрачност на всяка стъпка от процеса, увери главният изпълнителен директор на "Боинг". Той изрази готовност да окаже съдействие за това. Вчера от разследващите власти предположиха, че проблемната част не е била закрепена правилно.

В петък самолетът "Боинг 737 МАКС" на "Аляска еърлайнс", със 171 пътници и 6-членен екипаж на борда, спешно предприе аварийно кацане, малко след излитането си от международното летище в Портланд. На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как прозорец в самолета се откъсва и "изхвърча" при излитането на машината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна