Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Райънеър": Пътниците са в безопасност във флотата ни от самолети "Боинг"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на "Райънеър" Майкъл О'Лиъри увери, че пътниците са в безопасност във флота от самолети "Боинг" в неговата компания, след многото повдигнати въпроси за контрола на качеството при производителя на самолетите.

Говорейки пред Скай нюз след инцидента с Alaska Airlines, при който панел на фюзелажа се откъсна от 737 MAX 9, Майкъл О'Лиъри каза, че изпраща екип от инженери, които да наблюдават производството на 57 самолета, които той е поръчал, и клиентите му трябва да бъдат спокойни.

"Ние не летим с MAX 9, така че проблемът не ни засяга, няма нито един от тези самолети в Европа", каза шефът на "Райънеър". Той допълни, че "Боинг" правят страхотни самолети и че модел 737 е най-проверяваният самолет в историята и е най-старият и най-сигурен самолет във въздуха.

О'Лиъри посочи, че "Райънеър" ще удвои броя на инженерите, които има на място в производствените съоръжения в Уичита от 4 на 8, и в Сиатъл, от 6 на 12, както и ще увеличи тези, които инспектират собствените си самолети.

Екип на "Райънеър" се срещна с висшия мениджмънт на "Боинг", включително с главния изпълнителен директор Дейв Калхун в Сиатъл миналата седмица, във връзка с опасенията относно контрола на качеството.

О'Лиъри каза, че запазва пълна "вяра и доверие" в Калхун, но иска да види подобрение в контрола на качеството, тъй като в миналото е виждал самолети, доставяни на "Райънеър", в един от които е забравен гаечен ключ под пода, а в други – най-различни артикули в багажното отделение.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени