Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сондаж: Тръмп води пред Байдън, но мнозинството американци са "изморени" от едни и същи кандидати

Доналд Тръмп и Джо Байдън
Снимка: Ройтерс

Американците са недоволни от евентуалния реванш в президентския двубой между демократа Джо Байдън и републиканския му предшественик Доналд Тръмп, но това няма да ги откаже да гласуват, показва публикувано днес проучване на Ройтерс/Ипсос.

Докато Тръмп ловко надвива единствения си основен съперник – Ники Хейли, около 67% от респондентите, питани между понеделник и сряда, заявиха, че "са изморени да виждат едни и същи кандидати на президентски избори и искат някой нов". Въпреки това само 18 на сто заявяват, че няма да гласуват, ако трябва да избират между Байдън и Тръмп.

"Не ми харесва да смятам, че непрестанно избираме по-малката от двете злини", казва Кимбърли Софдж, 56-годишна, от Вашингтон.

Двамата кандидати от своя страна изглеждат готови за нов двубой, след като Тръмп победи в Айова и Ню Хемпшир, а Белият дом определи експрезидента като "победим съперник".

Националното проучване сред 1250 пълнолетни американци показва още, че Тръмп води пред Байдън (40 на 34%), а останалите не са взели решение или планират да гласуват за някой друг или за никого. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени