Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският окръжен съд освободи под парична гаранция мъжа, обвинен в домашно насилие

| обновено на 09.02.24 в 16:20
Снимка: Ани Петрова, БНР

Бургаският окръжен съд освободи под парична гаранция от 1000 лв. 47-годишния Иван Христов. Срещу него има повдигнати обвинения за насилие над съпругата му като днес съдът гледа мярката му за неотклонение. Пред бургаските магистрати той разказа , че проблемите със съпругата му продължават вече 1 година, а не тя, а самият той е жертва на насилствени действия. 

Иван Христов е обвинен в домашно насилие от бившата си съпруга и е задържан в следствения арест. Христов е арестуван след скандал в болница, като той е обвинен, че е посегнал да удари жена си и е счупил мобилния и телефон. Мъжът твърди, че обвиненията са скалъпени заради спор за родителските права над 5-годишния им син. Близки на задържания мъж протестираха в негова подкрепа пред съдебната палата:

"Не знам какво се е случило, но дойдох тук, за да подкрепя бащата, тъй като познавам и майката, и бащата. Ние живеем в Слънчев бряг в един комплекс. Аз съм виждала с очите си как се отнася единия и как се отнася другия към детето. Когато е с майка си, Сашко винаги плаче и е нервен, а когато е с баща си - то е лъчезарно и усмихнато дете."

"В България не е нормално към 90% правата да са само на жените. Би трябвало да го освободят. Детето да реши къде е по-щастливо!"

"Майка трудно бих я нарекла - тя е винаги или само на телефона, или крещи. С баща си детето все е усмихнато, без плач."



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна