Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоба от 1000 лв. за Начо Пантелеев, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов

Снимка: Здравка Маслянкова

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, срещу когото има висящо дело за катастрофата, при която на 11 ноември миналата година загина футболният треньор Ферарио Спасов, днес беше осъден от Районния съд в Горна Оряховица на глоба от 1000 лева за притежанието на 9,5 грама марихуана.

Случаят с марихуаната е от 7 декември 2022 година. Начо Пантелеев не се яви на съдебното заседание по делото, отлагано над 10 пъти.

Районният съд в Горна Оряховица го освободи от наказателна отговорност и го глоби 1000 лева, защото случаят бил маловажен. В дома му в Лясковец са намерени 9,5 грама марихуана на стойност 57 лева. Пантелеев сам показал на полицаите къде крие конопа за лично ползване.

Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов, поясни адвокатът на обвиняемия Венцислав Фоти.

Все още не е готова петорната автотехническа експертиза, назначена от Окръжната прокуратура в Ловеч, която пое разследването, посочи адвокат Фоти: 

"Силно се надявам въпросната автотехническа експертиза да изготви заключение, което да е обхванало абсолютно всички възможни въпроси, да е отговорило на всичко необходимо и да не се налага допълнително назначаване на експертизи, т.е. да може по-бързо да се разкрие обективната истина и да се пристъпи към решаване на въпроса за отговорността". 

Начо Пантелеев няма нарушения на мярката си за неотклонение "подписка", а делото ще се гледа от Великотърновския окръжен съд. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна