Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британско момче се прицели в Гинес за посещение на всички държави в света

Снимка: Инстаграм/travelqueenuk

Британското момче Джейми Франс-Мекони вече е посетило 70 страни по света и има реални шансове да подобри рекорда в Книгата на Гинес като най-млад жител на планетата, посетил всички 196 суверенни държави.

Историята на 7-годишния Джейми, разказана от вестник "Дейли мирър", е много впечатляваща. Той прави първите си стъпки в Тайланд, след което пасе добитък с племето масаи в Занзибар, плува с морски лъвове на островите Галапагос и гледа акула, докато се гмурка с шнорхел на Малдивите.

Това, разбира се, е само малка част от пътешествията с майка му, която е на 45 години. Тя започва да пътува със сина си, когато той е само на 6 месеца, а това става след като бащата почива от сърдечен удар на 36 години.

В момента рекорда на Гинес се държи от калифорнийката Лесли Алфорд, която на 21 години е посетила всичките 196 суверенни държави.

Според правилата Джейми не може да влезе в книгата с рекордите, докато не навърши 16 години, но той е твърдо убеден, че времето, което му остава до тези 16 години е напълно достатъчно за да стане рекордьор. Той казва за вестника, че следващото място, където иска да отиде е Австралия, за да види кенгуру и коала.

Интересно е, че България е една от страните, които майка и син ще посетят в близко бъдеще, защото е в списъка на държавите, които те искат да "отметнат", за да ги направят общо 90 до края на 2024 година.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна