Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН предлага кампания за намаляване на употребата на устройства при децата

Снимка: Рixabay

МОН обмисля кампания за намаляване употребата на е-устройства. Това стана ясно от думите на министъра Галин Цоков, който участва в конференция "Родители и учители: Заедно за детето", която се проведе в София и е организирана от Асоциация "Родители".

Присъстваха директори на училища и детски градини, учители, психолози, родители.

Кампания между Министерство на образованието, синдикатите и родителски асоциации за намаляване на употребата на електронни устройства сред децата и учениците – предложи министърът, цитиран от пресцентъра на министерството.

Това е и едно от нещата, върху които акцентира при посещението си у нас преди дни и създателят на изследването PISA д-р Андреас Шлайхер. Това е тема, която можем да инициираме съвместно, добави той.

По думите му понякога зависимостта към електронното устройство е станала толкова голяма, че децата се чувстват тревожни и не могат да бъдат мотивирани и концентрирани в учебния процес.

Цоков акцентира, че заедно с това обаче не трябва да се пренебрегват ползите от използването на дигиталните технологии в някои области на образованието и е много важно да се намира правилният баланс.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна