Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В програмата на CreaTech Summit 2.0

Кой български стартъп ще ни представя на Creative Business Cup 2024 в Дания

На 29 февруари след национално състезание ще знаем победителя

Снимка: createchsummit.eu

На 29 февруари и 1 март в столичния Център за изкуства "Топлоцентрала" ще се проведе второто издание на CreaTech Summit South-East Europe.

За целта се очакват представители на творчески сфери от над дузина европейски държави, както и от САЩ.

"Първото издание на CreaTech Summit South-East Europe беше така дръзко с опита да обединим сектори, които обикновено не се обединяват, защото са доста фрагментирани - започвайки от архитектура и дизайн, фотографи, музиканти, всякакви артисти, до най-новите професии като геймъри, аниматори, потапящи технологии. Много сме щастливи, че успяхме, каза пред БНР-Радио София Геновева Христова, председател на Crea Tech България. - Крайно време е да видим потенциала в тези индустрии, където ресурса или мащаба няма значение. Тук е важен талантът. Важно е кой какво е измислил, каква е иновативността. Да не сме №1 аутсорсинг дестинация или да работим ишлеме, тоест да създаваме съдържание, което да налагаме в света. Секторът е четвърти по принос за икономиката на София и на осмо място в държавата."

Геновева Христова

Христова даде подробности за програмата и съобщи, че ще бъде подписано споразумение между балканските държави – "да се обединим и да си помагаме в областта на креативните индустрии, защото предизвикателствата са общи".

На форума ще има и щандове, както и демонстрации на нови продукти.

В състезание ще бъде определен този български стартъп, който ще ни представлява в международното състезания в Копенхаген през май т.г.

Чуйте разговора на Лили Големинова.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени