Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авангардна алтернативна мода представи България на Milano Fashion Week

Модели с авторска дантела впечатли публиката

Снимка: Лио Перфетти

Два български бранда ни представиха на престижното събитие Mad Mood Milano Fashion Week - седмица на модата в Милано.

Единият е марка на дизайнерките Гергана Димова и Мария Попова, с която те създават устойчиви унисекс облекла. Другият дизайнер, който дефилира в Милано е Радослава Лазарова, трикратен носител на отличието Златна игла, избирана е и за Дизайнер на годината (2021).

Двата бранда бяха отличени на специален ревю спектакъл, който организира International fashion connection с председател Мила Захариева, отличена тази година като Посланик на българската мода по света. 


"Щастливи сме от нашата изява. Събитието надмина очакванията ни. Участваха брандове от 9 държави. Организацията беше много мащабна", споделиха пред БНР-Радио София Гергана Димова и Мария Попова.

Те са надградили последната си колекция, в която изследват красотата в несъвършените и неправилни форми. Обогатили са я с експериментални модели. Опитват се да наложат алтернативен стил. Предават авторска визия на самите материи. В Милано са изненадали и със специални аксесоари за лице.

Представянето на България пред света на модата е било забележително. Нашите участниците вече имат предложения за участие и колаборации с още международни марки, модели и експерти.

Модният топ фотограф Дъглас Басет е снимал колекцията на Радослава Лазарова с нейното лице Вероника Стефанова - мис Свят България.

Дизайнерката е участвала с официални тоалети с авторска дантела. Получила е и награда.

"Чувствам се горда и вдъхновена", изтъкна Радослава Лазарова.

Чуйте разговора на Ангелина Грозева.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна