Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кайт сърф – изкуството да обуздаваш водата и вятъра

| обновено на 06.03.24 в 12:40
Снимка: Личен архив

Гост в рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден" е Георги Василев, Gofko, кайт сърфист, професионален състезател по кайтсърф и уингфойл и сертифициран инструктор по двата спорта.

Намираме го в София. Казва, че това е нещо "нестандартно" за него, тъй като е свикнал да е на морето. През зимния сезон се е насочил към сноуборда и е избрал да е в София, защото е близо до планината.

Споделя, че кайт сърфът е сложно нещо за хора, които не са добре координирани и имат страх от това "да не могат да контролират нещата“. "Бориш се с два елемента – вода и въздух – и е трудно да ги обуздаеш едновременно“, разказва още.  Според него всичко става лесно с практиката и времето, но и страхът е нещо, което ни поставя много граници и трябва да бъде "преборен както другите два елемента – вода и въздух".

Разказва още, че със събуждането си отваря прогнозата за времето и гледа дали ще вали сняг, или ще духа вятър на Черно море, за да може да запали колата и да прекара два дни на Черноморието, където е израснал, за да се докосне до вятъра и вълните.

На колко години трябва да се започне с този спорт? Каква е разликата между възрастните и децата, които го практикуват, както и за миналото на градчето Черноморец – чуйте от разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени