Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на ПП-ДБ с призив за надграждане на обединението и общи органи за решения

Aтанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на ПП-ДБ призоваха за надграждане на обединението и създаване на общи органи за вземане на решения. Предложенията бяха направени по време на националната конференция на партия "Да, България".

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов това се налага, защото "България има нужда от обединени евроатлантически сили".

"Поради тази причина, освен всичко друго, аз смятам, че ние в нашата коалиция и на първо място в демократична България, трябва да работим за по-сериозно единение, трябва да създадем общи органи, в които да взимаме заедно решения, да привлечем разбира се, и най-младия сегмент - "Продължаваме промяната", заедно да водим България по правилния път", заяви той.

"Можем да създадем, да го наречем програмен борд, тоест това е една група от хора, които са излъчени от партиите, но сме поканили и други хора - експерти и хора от граждански общности, да работят заедно в това усилие, защото от там ще дойдат новите идеи, от там ще дойдат новите лица, от там ще дойде новата енергия",допълни Христо Иванов.

Само единството и разширяването на подкрепата може да остави конструкции като "сглобката" в миналото, посочи и Кирил Петков. 

"За да може тази общонст да бъде адекватна, да може да бъде релевантна, да може да бъде част от общностите, които взимат решения, тя трабва да е заедно, независимо от различията. Когато нашата група от свободни българи спре да бъде малцинство, а стане мнозинство, тогава така наречените сглобки, ще останат в историята", каза той.

Петков и Асен Василев, който също присъстваше в откритата за медии и гости част на форума, отказаха да отговарят на въпроси и напуснаха през задния вход.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна