Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава срещата между преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

Продължава срещата между преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за продължаване на ротационния формат на управление с Мария Габриел начело на правителството. Екипите са във вчерашния си състав - от страна на ГЕРБ Мария Габриел и зам.-председателите на ПГ  Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и днес не откликна на поканата да се включи в преговорите. ПП-ДБ са представени от премиера в оставка Николай Денков и четиримата съпредседатели Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов. След вчерашната среща, приключила час и половина преди полунощ, коментари не бяха направени. Днес също нямаме яснота какво точно е постигнато до момента. 

На влизане в НС обаче Деница Сачева обясни, че разговорите до този момент са били конструктивни, но отказа да влезе в детайли.

"Не случайно не даваме изявления, защото не искаме преждевременно да коментираме това, което се случва".

Все пак се очаква по-късно днес да има изявления, ако, разбира се, бъде постигнато окончателно съгласие - това е уговорката от представителите на партиите, за да бъде съобщено дали е постигнат компромис, т.е., някоя от страните да е отстъпила от поставенито досега условия, дали ще има подписан писмен документ между двете формации за продължаване на управлението или вървим към предсрочни парламентарни избори.

Нагласата на участниците в срещата по техни предишни изявления е да бъде постигнато разбирателство.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна